ذخایر ارزی و کالاهای اساسی به میزان کافی وجود دارد/ مدیریت هوشمندانه بانک مرکزی مانع جهش نرخ ارز

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق عملکرد بانک مرکزی برای مهار بحران ارزی در شرایط کنونی را «منسجم، مطلوب و قابل توجه» ارزیابی کرد.

به گزارش روز شنبه اگزیم نیوز، یحیی آل‌ اسحاق با اشاره به نوسانات اخیر بازار ارز در پی تجاوز رژیم صهیونیستی، عملکرد بانک مرکزی را در مهار این بحران «منسجم، مطلوب و قابل توجه» ارزیابی و تصریح کرد: تجربه، اقتدار و همبستگی ملی، ثبات اقتصادی کشور را حفظ کرده است.

وی با اشاره به وضعیت اخیر بازار ارز در پی شرایط جنگی و تجاوز رژیم جنایتکار صهیونیستی، افزود: شاهد نوساناتی در بازار ارز بودیم که حدود ۱۲ درصد افزایش قیمت را تجربه کرد. با این حال، عملکرد بانک مرکزی در این حوزه بسیار منسجم، مطلوب و قابل توجه بود. نرخ ارز از حدود ۹۴ هزار تومان فراتر نرفت و دوباره فروکش کرد. این نشان می‌دهد که بانک مرکزی توانسته بازار را در شرایط خاص و بحرانی کنترل کند.

این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه در هر نقطه‌ای از جهان، به‌ویژه در زمان وقوع جنگ یا بحران‌های غیرمترقبه، شوک‌های اقتصادی اجتناب‌ناپذیر است، افزود: در جریان شیوع کرونا نیز شاهد بودیم که فروشگاه‌های کشورهای اروپایی ظرف چند ساعت از مواد غذایی خالی شد و مردم دچار اضطراب شدند.

اقتدار جمهوری اسلامی و روحیه مردم، عامل آرامش بازار

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به فضای عمومی کشور بیان کرد: در ایران، به لطف اقتدار جمهوری اسلامی، نیروهای مسلح، و از همه مهم‌تر، روحیه قوی مردم، اتفاقات به‌گونه‌ای مدیریت شد که برخلاف تصور دشمنان، جامعه دچار التهاب نشد. تصور آنها این بود که با اغتشاشات داخلی و برخی نارسایی‌ ها، موج نارضایتی عمومی ایجاد می‌شود؛ اما همان‌طور که مشاهده می‌شود، مردم در آرامش، کالاهای مورد نیاز خود را از فروشگاه‌ها تهیه می‌کنند و نگرانی خاصی وجود ندارد.

کاهش التهابات با اعتماد عمومی و تدبیر بانک مرکزی

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق افزود: در شرایطی که انتظار می‌رفت نرخ ارز جهش‌های شدیدتری را تجربه کند، تنها حدود ۱۰ درصد نوسان داشت. پیش از این، ارز در بازه‌ای کوتاه دچار نوسانات متعددی شد؛ اما اکنون در میانه یک بحران جنگی، تنها افزایش ۱۰ درصدی ثبت شده است.

آل‌اسحاق این موفقیت را نتیجه عملکرد خوب بانک مرکزی، تدبیر در مدیریت اقتصادی، و نیز اعتماد عمومی مردم به نظام دانست و گفت: این نوسانات کنترل‌شده کاملاً با شاخص‌های عادی اقتصادی همخوانی دارد و قابل قبول ارزیابی می‌شود.

تجربه تاریخی مدیریت بحران‌های اقتصادی

آل‌اسحاق با اشاره به تجربیات خود در حوزه اقتصاد کشور افزود: من این ارزیابی را نه از روی احساس، بلکه بر پایه ۵۰ تا ۶۰ سال تجربه در نظامات اقتصادی کشور بیان می‌کنم. کشور ما بحران‌های بزرگ‌تری را هم پشت سر گذاشته است. در دهه ۷۰ که وزیر بازرگانی بودم (یعنی سال‌های ۷۲ تا ۷۶)، برای تأمین ۱۰ هزار قلم کالا، تنها ۳ دلار یوزانس شش‌ ماهه در اختیارم بود. امروز، اما بانک مرکزی طی شش ماه گذشته، ۱۱ میلیارد دلار فقط برای واردات کالاهای اساسی و دارو اختصاص داده است. این حجم از منابع و امکانات، قابل مقایسه با گذشته نیست و بسیار امیدوارکننده و قابل توجه است.

ظرفیت‌های امروز کشور و عبور از بحران‌ها

وی با اشاره به اینکه ملت ایران بارها از بحران‌های سهمگین عبور کرده گفت: امروز با اتکا به امکانات، توانمندی و ذخایر کافی، در شرایط بسیار بهتری قرار دارد. انبارهای کالای اساسی پر است، تولیدات داخلی رونق دارد و توزیع کالا نیز به‌صورت منظم انجام می‌شود. توصیه من به مردم این است که با آرامش، اعتماد و اتحاد، نشان دهند که ملت ایران مقتدر، خندان و تواناست. این روحیه، بدون شک پاسخی قاطع و ده‌ها برابر کوبنده‌تر از هر تهدیدی به دشمنان خواهد داد.

کد خبر 82913

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 9 =